Home

Met pensioen gaan en dan ………………………….

Met pensioen gaan is een onderwerp dat vaak ter sprake komt op de werkvloer of op diverse bijeenkomsten. De meest gehoorde zin is dan :” Als ik straks met pensioen ga, dan ga ik dit of dat doen.”

Met pensioen gaan

Eén van die pensioenplannen die steevast de revue passeren is emigreren naar een warm land. Klinkt goed, maar het is makkelijker gezegd als gedaan, en waarschijnlijk is dat dan ook de reden dat de meesten toch gewoon in Nederland blijven wonen.

Andere aanpak

Toegegeven met pensioen gaan naar een warm land is er tegenwoordig met de klimaatverandering ook niet makkelijker op geworden. Naar welk land kun je gaan waar je zeker bent van een aangename temperatuur. Daarnaast komen dan ook nog aspecten zoals taal en politieke stabiliteit om de hoek kijken. Wil je bijvoorbeeld naar Australië krijg je al problemen als je niet als toerist komt.

Zo kan ik nog een rijtje landen gaan schrappen en blijkt de wereld opeens kleiner dan je had verwacht.

Ik heb het over een andere boeg gegooid en ben al vroeg ( op mijn 28ste ) op pad gegaan om te kijken waar ik later met pensioen zou willen gaan. Mijn ervaringen heb ik hier vastgelegd en kunnen aspirant-emigranten een idee geven wat ze er kunnen verwachten.

Systematiek

Op het internet kun je over de diverse landen al veel informatie vinden, daarom heb ik ook voor een andere systematiek gekozen om toch voor een aanvulling te kunnen zorgen.

Mijn berichten heb ik neergezet vanuit het oogpunt van iemand die er woont en er de gewone dagelijkse dingen moet doen. Deze basisbehoeften licht ik daarom er uit en alle toeristische items beperk ik tot de hoogst noodzakelijke. Verder komt ook het contact met de lokale bevolking aan bod, een onderwerp dat ik vaak mis in andere berichten.  Daarom ben ik ook benieuwd naar de ervaringen die jullie in deze landen hebben opgedaan.

UA-70760586-1