Pensioen, de nieuwste ontwikkelingen

Pensioen up-to-date ?

De financiële crisis, is door een aantal andere internationale ontwikkelingen naar de achtergrond geschoven en prompt durven de financiële dienstverleners (banken en verzekeringsmaatschappijen) ook weer uit hun schulp te kruipen. Pensioen is altijd al één van hun stokpaardjes geweest en wordt daarom ook weer van stal gehaald.

Is dit verrassend ?

Nee, want de tijd begint de dringen.

Hoezo ?

De Babyboomers rukken inmiddels hard op, en willen nu of binnenkort van hun (welverdiende) pensioen gaan genieten.

Waarom ?

Deze generatie wordt als de Rijke Generatie aangemerkt en hebben van de nieuwe ontwikkelingen op  pensioengebied (verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd, beperking van de opbouw) nauwelijks last gehad.

Dus …….

Wordt er naar mogelijkheden gezocht om van deze groep pensionado’s in spe een graantje mee te pikken.

Hoe ?

De (sociale) mediacampagne draait inmiddels al op volle toeren . Enerzijds de klassieke media : krant, radio en tv; anderzijds de nieuwe media internet (Facebook, YouTube, nieuwsbrieven etc.).

Ze proberen de indruk te wekken dat er op pensioengebied allerlei valkuilen zijn en dat zij hiertegen een oplossing hebben.

Is dit juist ?

Nee, er is niets nieuws onder de zon. Als we het over een conservatieve wereld hebben, dan vormen de traditionele banken en verzekeringsmaatschappijen de beste voorbeelden hiervan. De producten waar ze nu mee komen zijn totaal niet innovatief. En houd één ding altijd in je achterhoofd :

Als er iets fout mocht lopen dan loop jij als enige dat risico en niet zij !!!

Is er dan een oplossing ?

Jazeker :

Gewoon je boerenverstand gebruiken. Je kunt het merendeel zelf regelen en hebt hiervoor niemand nodig.

Hoef ik dus helemaal niets te doen dan ?

Nee, niet helemaal. Je moet er wel iets voor doen maar dat hoeft je geen geld te kosten, alleen tijd. Beschik je over internet dan kun je hierop surfen en alles over pensioen en pensioengerelateerde onderwerpen vinden en op die manier een beeld vormen dat voor jouw situatie de beste zou kunnen zijn.

je gaat met pensioen, maar wat moet je gaan doen ?

Pensioen up-to-date ?